تابلو یونولیت چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
تابلو یونولیت
در ساخت تابلو یونولیت از نوعی یونولیت با دانه های ریز استفاده می شود که به آن یونولیت فشرده گفته می شود. معمولا حروف برجسته تابلو را با یونولیت فشرده می سازند و آن را بر روی زمینه کار نصب می کنند. زمینه کار از متریال مختلفی مانند کامپوزیت , چوب ترموود و پی وی سی است که انتخاب آن بستگی به نوع کسب و کار و سلیقه مشتری خواهد داشت. کارشناسان تابلو رویال در این مطلب به معرفی و بررسی جوانب مختلف تابلو یونولیت که یکی از زیباترین تابلوهاست می پردازیم. هم چنین می توانید سوالات خود در زمینه ی انواع تابلو های دیگر مانند تابلو چلنیوم و … را با ما در میان بگذارید.
تابلو یونولیت
تابلو یونولیت چیست و چه جایگاهی در صنعت تابلو سازی دارد؟ در صنعت تابلو سازی از متریال مختلفی می توانیم برای ساخت حروف برجسته استفاده کنیم. ورق های پلکسی , چلنیوم , استیل و …. از شناخته شده ترین متریال برای ساخت حروف برجسته در تابلوهای تبلیغاتی که تابلو چلنیوم محبوب ترین آنها محسوب می شود در این مطلب قصد داریم شما را تابلو یونولیت آشنا کنیم. این تابلو که برای ساخت حروف آن از یونولیت فشرده و دانه ریز استفاده می شود یکی از زیباترین و مقرون به صرفه ترین ابزار تبلیغاتی به شمار می رود که قابلیت رنگ پذیری بالایی نیز دارد. رنگ آمیز آن به وسیله رنگ های اکرولیک جذابیت آن را دو چندان می کند.
یونولیت چگونه تولید می شود؟
در اولین مرحله از ساخت ورق های یونولیت مواد اولیه آن که اغلب از نوع پلی استایرن هستند توسط دستگاه های مخصوص منبسط می شوند که به این مرحله پخت گفته می شود. بعد از اتمام مراحل پخت به سراغ مرحله خشک سازی و فشرده سازی آن می رویم و بعد از اتمام فشرده سازی قطعات یونولیت در اندازه های مورد نیاز بازار برش داده می شود.
انواع حروف برجسته یونولیتی
یونولیتی ساده
این نوع از یونولیت برای ساخت حروف ساده استفاده می شود. اگر مشتری قصد داشته باشد از حروفی با رنگ ساده و ظاهری معمولی استفاده کند باید به سراغ این نوع از متریال برود. تابلوهایی که با یونولیت ها ساخته می شوند نسبت به مدل های دیگر آن از وزن کمتر و مراحل ساخت ساده تری برخوردار هستند. همچنین مقرون به صرفه بودن یکی از ویژگی این ابزار تبلیغاتی است.
یونولیتی استیکری
تابلو یونولیت استیکری از جذابیت بالایی در صنعت تابلو سازی برخوردار هستند. در ساخت این نوع از تابلوهای تبلیغاتی استیکرهای مورد نظر توسط دستگاه های برش شبرنگ یا کاتر پلاتر بریده می شوند. در مطالب پیشین به طور جامع و کامل شما را با انواع ابزار و ادوات تابلو سازی آشنا کردیم که یکی از آن ها برش شبرنگ و کاتر پلاتر بود. استیکرها بعد از برش بر روی یونولیت های مورد نظر چسبانده می شود. برخی از آن ها روز رنگ و برخی دیگر نیز شبرنگ هستند. یکی از ویژگی های مثبت این مدل علاوه بر رنگ بندی متنوع قابلیت درج شماره تماس , حک کردن لوگو و برند بر روی آن است.
یونولیتی پلکسی
در این مدل از تابلو یونولیت شاهد بکار گیری ورق های پلکسی در کنار یونولیت هستیم. ورق های پلکسی دارای براقیت و جذابیت بالایی هستند و می توانند به عنوان مکمل در کنار تابلو یونولیت قرار بگیرند و زیبایی آن را دو چندان کنند. حروف پلکسی توسط دستگاه برش لیزری یا CNC به سرعت برش داده می شود و توسط چسب های مخصوص بر روی حروف یونولیتی چسبانده می شوند. برای برش دادن یونولیت نیز می توان از دستگاه های برش لیزری استفاده کرد. زیرا این دستگاه ها که در سال های اخیر وارد کشور ما و صنعت تابلو سازی شده اند سرعت و دقت بالایی دارند و کیفیت نهایی کار را به شدت افزایش می دهند.
مزایای تابلو یونولیت
قابل بازیافت
امروزه محیط زیست در معرض خطرات مختلف قرار دارد. استفاده از پلاستیک و مواد تجزیه ناپذیر یکی از این تهدیدات محسوب می شود. به همین دلیل هر روز شاهد تولید محصولاتی هستیم که قابل تجزیه در محیط هستند و به آن آسیب نمی رسانند. یونولیت به دلیل ساختاری که دارد به سرعت تجزیه می شود و به کربن فعال تبدیل خواهد شد. جالب است که بدانید از کربن فعال در فیلترهای تصفیه کننده آب استفاده می شود.
عایق
تابلو یونولیت و استفاده از ورق های یونولیت به صورت عایق نیز عمل می کنند. به کار گیری عایق حرارتی و برودتی در محیط موجب می شود تا در مصرف انرژی صرفه جویی و از هدر رفتن آن جلوگیری شود. همچنین یکی دیگر از کاربردهای یونولیت عایق صوتی است. شما می توانید از ورق های بزرگ یونولیت در محیط های پر سر و صدا استفاده کنید و از شنیدن صدای نابهنجار و یا تولید آن پیشگیری کنید.
سبک
سبک بودن ورق های یونولیت موجب می شود تا حمل و نقل آن راحت باشد. به همین دلیل معمولا تابلو یونولیت وزن بسیار کمتری نسبت به انواع دیگر تابلوهای تبلیغاتی مانند چلنیوم , استیل و … دارد. نصب این نوع از تابلوها به مراتب راحت تر و دارای هزینه کمتری است.
مقاوم در برابر اشعه های مضر
یکی از مشکلاتی که تابلوهای سنتی داشتند این بود که در برابر عوامل محیطی مانند اشعه های مضر خورشید و تابش نور مستقیم آن مقاومت چندانی نداشتند و بعد از گذشت مدت زمانی از نصب تابلو شاهد رنگ پریدگی آن بودیم. اما تابلو یونولیت به دلیل ساختاری که دارد در برابر تابش مستقیم نور خورشید دوام زیادی از خود نشان می دهد که این مساله موجب مقرون به صرفه بودن آن در دراز مدت است.
مقرون به صرفه
همان طور که اشاره کردیم تابلوهای یونولیتی نسبت به بقیه ابزارها و تابلوهای تبلیغاتی از هزینه پایین تری برخوردار هستند. به همین دلیل برخی از مشتریان تصمیم می گیرند که آن را برای سردرب مغازه یا فروشگاه انتخاب کنند. ارزان بودن تابلو یونولیتی به دلیل عدم کیفیت آن نیست بلکه به دلیل پیشرفتی است که در صنعت تابلوسازی شاهد آن هستیم.
مناسب برای فضا سازی های موقتی
یونولیت به دلیل سبک بودن گزینه مناسبی برای ساخت فضاهای موقتی محسوب می شود. به طور مثال قصد برگزاری مراسمی را دارید و نمی خواهید که هزینه زیادی برای آن صرف کنید. شما می توانید از یونولیت های استیکری در ابعاد , رنگ و مدل های دلخواه استفاده کنید.
قابلیت طراحی لوگو
شاید بعد از خواندن این مطلب تصور کنید که تابلو یونولیت قابلیت حک کردن برند و لوگو را ندارد. اما واقعیت این است که این ابزار تبلیغاتی زیبا و جذاب قابلیت حک کردن انواع برند و طرح های مختلف را بر روی خود داراست و شما می توانید برند کسب و کار خود را برای شناساندن به مشتری بر روی آن قرار دهید.
مهم ترین ایراد تابلو یونولیت چیست ؟
ضربه پذیر بودن
تابلو یونولیت ضربه پذیر است اما اگر به درستی از آن نگهداری و مراقبت شود بسیار با دوام و ماندگار خواهد بود. بهتر است در امکانی از این تابلو استفاده شود که احتمال بروز ضربه و مشکلاتی از این دست به حداقل ممکن برسد. زیرا ترمیم پذیر نیست و در صورت بروز هر گونه ضربه باید سریعا تعویض شود.
قیمت تابلو یونولیت
قیمت تابلوهای یونولیت ارزان و به صرفه است؛ به این علت که تابلوهای یونولیت ساختار بسیار ساده ایی دارد و موادی که در آن استفاده شده گران نیستند.
کاربرد های یونولیت
برای کارهایی مانند عایق سازی ، ساخت ظرف های یکبارمصرف، طراحی لوگو و آرم، ساختن نمایشگاه ها، دکورهای تولد و مکان های موقتی، ساخت سازه ها، بسته بندی کردن وسایل هایی که مدت طولانی در راه هستند و به مراقبت نیاز دارند، ساختن استندهایی که برای دکور و تزیین بکار میروند، ساختن جعبه های حمل یخ که در موارد مواد غذایی و دریایی، مواد دارویی، و… کاربرد دارد. در سقف سازی ساختمانها بجای بلوک استفاده میشوند.
در کل یونولیت ها در اشکال و طرح های فراوانی قابل تولید هستند.
انواع یونولیت
همانطور که گفته شد یونولیت ها انواع مختلفی دارند که در زیر به توضیح هر کدام میپردازیم:
یونولیت فشرده
همانطور که از نامش پیداست، این نوع یونولیت بسیار فشرده است، وزن بالایی دارد و در موارد زیر قابل استفاده میباشد:
- ساختن سقف خانه ها
- ساختن خودروها
- ساخت قالب
- صنایع غذایی
- بسته بندی ها و …
یونولیت سقفی
به شکل تیرچه بلوک مستطیلی ساخته میشوند و در بین تیرهای سقف ساختمان قرار میگیرد و در آخر بتن ریزی بر روی آنها انجام میشود.
یونولیت تیرچه
یونولیت تیرچه برای تیرچه های فلزی در ساختمان سازی کاربرد دارد.
یونولیت دیواری
یونولیت دیواری به شکل دیوارپوش فوم، فوم دیواری تزیینی بر روی دیوار قابل استفاده است. یونولیت ها به چند روش به دیوار چسبیده میشود:
چسب چوب
سمت پشت یونولیت را چسبی میکنیم. سه دقیقه اجازه میدهیم هوای آزاد به آن بخورد و در آخر یونولیت را به مکانی که میخواهیم میچسبانیم.
چسب آکواریوم
استفاده از آن مانند چسب است اما کمی باید بیشتر نگه داشته شود.
میخ
میخ ها به دیوار زده و سپس یونولیت ها را بر روی آنها قرار میدهیم.
مگنت
با مگنت یا اهنربا میتوان یونولیت ها بر روی دیوار فیکس کرد. برای این منظور مگنت یا آهنربای تخت یا گرد استفاده میشود. یکطرف آهنربا با استفاده از چسب به دیوار چسبانده میشود و با استفاده از آهنربایی که پشت یونولیت است بر هم فیکس میشوند.
چسب اسفنجی
قدرت چسبندگی این چسب ها بسیار بالاست.
مزیت حروف یونولیت
- سبک بودن یونولت حمل و نقل آن را بسیار راحت کرده است
- یونولیت ها در برابر زلزله و اشعه بشدت مقاوم هستند
- یونولیت دارای عایق صوتی و حرارتی است
- یونولیت ها قابل بازیافت هستند و پس از بازیافت میتوانند تبدیل به کربنی شوند که در فیلتر آب کاربرد دارد
- جنس یونولیت نرم است و اگر در بسته بندی از آن استفاده شود ضرباتی که به وسایل میشود را براحتی خنثی میکند
- استفاده از یونولیت مصرف آهن و فولاد را کاهش میدهد
- یونولیت ها از جمله ارزان ترین و به صرفه ترین تابلوهای تبلیغاتی به شمار میروند
- استفاده یونولیت در سقف ساختمان حجم بتن ریزی را بشدت کاهش میدهد
روش ساختن یونولیت
- پخت مواد اولیه یا همان دانه های پلی استایرن
- انبساط مواد ، خشک سازی، فشرده سازی
- برش به ابعاد درخواستی با توجه به نیاز ها